Det första steget..

Efter många år av planering börjar det snart bli dags att kasta loss. Någon båt har vi fortfarande inte men vi har hittat några intressanta objekt nere i Spanien. Om några veckor är det dags att åka ner och inspektera en Jeanneau 37 från 2001 som borde kunna ta oss runt medelhavet under de närmaste åren.

Vägen hit har varit lång. Först att spara pengar, sluta jobba, avveckla firman, hyra ut huset, skaffa sig kunskap och erfarenhet om båt och navigation, ta hand om alla räkningar mm. Men det svåraste har varit att förbereda våra två katter Patsy och Jackie på de omställningar som väntar.

Afte many years of planning it is soon time to get into action. We do not have boat yet but we have found some interesting objects down in Spain. In a few weeks it is time to drive down and inspect a Jeanneu 37 from 2001 that probably could take us around the mediterranean the next few years.

It has been a long way to get here. First save money, stop working, quit the company, rent the house, to get knowledge and experience of navigation, take care of bills etc. But the most difficult thing has been to prepare our two cats Patsy and Jackie for the changes that will come.

fredag 25 oktober 2013

Tuna a la Martha


Det är inte mer än rättvist att jag delar med mig åt mänskligheten vilket gott recept jag har hittat på.

1. Skär tonfisken i fileer på ca 150 gram och stek med eller utan skinn i olivolja.
2. Stek på samma gång upp rödlök, vitlök och spansk paprika och tillsätt salt och grovmalen svartpeppar.
3. Lägg upp tonfiskfileen på ett fat och häll på grönsakerna och olivoljan ur stekpannan.
4. Pressa citron på fisken (vad experterna än anser) och servera med kokt ris.
5. Fisk man själv fångat smakar bäst. En slurk vin till maten är ett måste!

Enkelt, snabbt och gott!

Fisken jag fick upp var ca 40 cm lång och vägde 1,5 kg. Den var lagom för 4 portioner.


It is only fair that I share the delicious recipied for tuna that I invented.

1. Cut the tuna into filets of approx 150 grams and fry in olive oil with or without the skin.
2. At the same time fry red onion, garlic and spanish pepper and add salt and black pepper.
3. Put the tunafilet on a plate and pour the vegetables and olive oil from the pan over it
4. Press lemon over the fish (whathever the experts say) and serve with boiled rice.
5. The fish you caught yourself taste best. You must drink wine to this dish!

Easy, quick and delicious!

The tuna I caught was aproximatly 40 cm long an weighted 1,5 kilo. It was enough for 4 portions.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar