Det är inte mer än rättvist att jag delar med mig åt mänskligheten vilket gott recept jag har hittat på.
1. Skär tonfisken i fileer på ca 150 gram och stek med eller utan skinn i olivolja.
2. Stek på samma gång upp rödlök, vitlök och spansk paprika och tillsätt salt och grovmalen svartpeppar.
3. Lägg upp tonfiskfileen på ett fat och häll på grönsakerna och olivoljan ur stekpannan.
4. Pressa citron på fisken (vad experterna än anser) och servera med kokt ris.
5. Fisk man själv fångat smakar bäst. En slurk vin till maten är ett måste!
Enkelt, snabbt och gott!
Fisken jag fick upp var ca 40 cm lång och vägde 1,5 kg. Den var lagom för 4 portioner.
It is only fair that I share the delicious recipied for tuna that I invented.
1. Cut the tuna into filets of approx 150 grams and fry in olive oil with or without the skin.
2. At the same time fry red onion, garlic and spanish pepper and add salt and black pepper.
3. Put the tunafilet on a plate and pour the vegetables and olive oil from the pan over it
4. Press lemon over the fish (whathever the experts say) and serve with boiled rice.
5. The fish you caught yourself taste best. You must drink wine to this dish!
Easy, quick and delicious!
The tuna I caught was aproximatly 40 cm long an weighted 1,5 kilo. It was enough for 4 portions.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar